2019/1.DÖNEM BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM BAŞVURULARI BAŞLADI

Çankırı Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Yakar bilirkişilik temel eğitim başvurularının başladığını söyledi.
Başkan Yakar TÜRMOB ve Çankırı SMMM Odası İşbirliği İle 2019/1. Dönem Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvuruları 4-15 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacağını belirtti.
Çankırı SMMM Odası Başkanı Hüseyin Yakar “Bilirkişilik eğitimlerinin yapılacağını sınıfların ise 24 kişiden oluşacağını hatırlatarak T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından 2020 yılına ilişkin olarak, henüz “Bilirkişiliğe Kabule ve Bilirkişilik Başvuru Usul ve Esaslarına İlişkin Duyuru” yayınlanmamıştır. Bilirkişiliğe kabule ilişkin duyuru yayınlanmamış olmasına rağmen, gelen talepler gözetilerek; “Bilirkişilik Temel Eğitimi” verebilmek üzere Çankırı SMMM odamıza verilen izin çerçevesinde yapılmaya devam edilecek olan Bilirkişilik Temel Eğitimi’nde, 2019/1. dönem eğitim başvuru takvimi belirlenmiştir. Buna göre, 2019/1. Dönem eğitimlerine katılım için başvurular, 4 – 15 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir.
Başvuru yapmak isteyen meslek mensupları, 750,00 TL (KDV dâhil) ve diğer meslek erbapları, 950,00 TL (KDV dahil) olan eğitim ücretini; http://bilirkisilik.tesmer.org.tr adresi üzerinden yapacakları başvuru sırasında, kredi kartı ile on-line olarak ödeyebilecekleri gibi TÜRMOB-TESMER Eğitim Yayın ve Yazılım Hizmetleri İşletmesininim Türkiye İş Bankası Ankara Dikmen Şubesi 4248-917065 (IBAN: TR70 0006 4000 0014 2480 9170 65) nolu hesabına da ödeyebileceklerdir. Ödemenin banka hesabına yapılması durumunda başvuru işlemi ödemenin yapılmasını takiben bir iş günü sonra yapılabilmektedir.
Başvuru yaparken 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu’nun 10. Maddesindeki, Bilirkişilik Yönetmeliği’nin 38. Maddesindeki şartları taşıdığınızı ve en az 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış olduğunuzu, verdiğiniz bilgilerin doğru olduğunu beyan ve taahhüt etmeniz gerekmektedir. Başvuru yapacakların odamızdan telefonla bilgi alabilirler” diye konuştu.